Όταν σκέφτεστε δημοφιλείς ιστότοπους, σκέφτεστε το YouTube, την κορυφαία πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που βοηθάει τους δημιουργούς περιεχομένου να βάλουν τις ιδέες τους και να αναπτύξουν το κανάλι τους. Στην πραγματικότητα, το YouTube είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής ιστότοπος στο διαδίκτυο από το 2020 και στατιστικός το 95% των χρηστών του ίντερνετ θα δούν έστω 1 βίντεο την ημέρα.

Σίγουρα λοιπόν, το YouTube είναι μια τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας επιχειρηματικά στο διαδίκτυο, έτσι;

Ωστόσο, μετά από ημέρες σκληρής δουλειάς φτιάχνοντας το βίντεό σας,  συνδέεστε στο κανάλι σας και βλέπετε μόνο κάποιες δεκάδες views, και ααααν, κάποιες φορές.

Σκέφτεστε, σίγουρα ότι δεν μπορεί να είναι τόσο κακό το βίντεο μου, και πιστέψτε με αλήθεια, δεν είναι. Τα ίδια τα βίντεο είναι μόνο η μισή εξίσωση. Το άλλο μισό αποτελείται από το σωστό μάρκετινγκ και γνώσεις, του πώς να προσεγγίσετε το κοινό σας.

Στον παρακάτω οδηγό, θα μοιραστώ μαζί σας και θα σας δείξω όλα τα μυστικά με απλές στρατηγικές σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης του YouTube καναλιού σας σε 30 ημέρες, που εφαρμόζονται στα περισσότερα δημοφιλή κανάλια του YouTube.

 

Προσέγγιση του

Όταν μιλάμε για προσέγγιση χρηστών, έχουμε δύο διαφορετικούς τρόπους: επί πληρωμή και δωρεάν. Η πληρωμένη προσέγγιση χρηστών περιλαμβάνει κυρίως διαφημίσεις, ενώ η ελεύθερη δωρεάν προσέγγιση χρηστών αποτελείται από άμεσες κοινοποιήσεις και οργανική επισκεψιμότητα, που αποτελεί το κύριο επίκεντρο του οδηγού αυτού.

Πώς μπορείτε να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα και να βεβαιωθείτε ότι περισσότερα άτομα κάνουν κλικ στα βίντεό σας;
Απλός! Για να κατατάξετε το βίντεό σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, πρέπει πρώτα να μάθουμε τι ενδιαφέρουν τα άτομα. Εάν μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης του YouTube και αρχίσετε να πληκτρολογείτε, η αυτόματη συμπλήρωση θα εμφανίσει πολλούς όρους.

Αυτά επιλέγονται με βάση πολλούς παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι η συχνότητα αναζήτησης των χρηστών για ένα συγκεκριμένο θέμα στο παρελθόν.

Το να γνωρίζετε τι αναζητούν οι χρήστες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφασίσετε ποιο θα μπορούσε να είναι το θέμα σας και τι να συμπεριλάβει το βίντεο σας.

Τώρα για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα: Μια μικρη σύντομη εισαγωγή στην Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, SEO Search Engine Optimization.

Grow your YouTube channel with SEO.
Βελτιστοποιήστε το κανάλι σας στο YouTube με SEO.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι ένας τρόπος βελτίωσης της ποιότητας και της ποσότητας της επισκεψιμότητας ιστότοπων μέσω των μηχανών αναζήτησης. Με το SEO, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν traffic 24/7.

Με την κάλυψη του target audience δηλαδή οργανικούς χρήστες, φυσικά θα προσελκύσετε οργανική επισκεψιμότητα, αυξάνοντας τις προβολές και έτσι κερδίζοντας νέους συνδρομητές.